Sena fietshelmen

Met de Sena smarthelmen kun je onderweg naar muziek luisteren, een telefoontje beantwoorden, en uiteraard met iemand anders binnen je (fiets)groep communiceren (als hij of zij ook over een smarthelm beschikt).

Het bluetoothsysteem is volledig geïntegreerd in de helm. Je Groot voordeel van het geintregreerde systeem is dat je geen oordopjes in hoeft en je dus altijd de omgevingsgeluiden blijft horen.

Het merk Sena is al jaren lang actief op het gebied van communicatiesystemen voor de motor. Ze hebben daarmee behoorlijk wat ervaring met Bluetooth headsets die onder alle omstandigheden, dus ook met veel omgevingslawaai, goed blijven functioneren.


Veiligheid; daar zijn de helmen van SENA primair voor gemaakt. Maar SENA gaat met de smart helmen een flinke stap verder.

Zo zijn deze helmen uitgerust met een bluetooth-techniek voor een draadloze connectie met je telefoon, GPS of een andere bluetooth helm. Dat laatste is misschien wel één van de leukste toepassingen die deze techniek met zich meebrengt. Want hiermee is het mogelijk om met elkaar te praten en dat over een afstand tot wel 900 meter. Dus ook op de weg, fietspad of singletrack blijven praten of -wanneer nodig- elkaar waarschuwen.Sena Bluetooth

De Sena EVO helmen gebruiken geen Bluetooth techniek voor de onderlinge communicatie maar MESH techniek. Het voordeel is dat je eigenlijk een ongelimiteerd aantal deelnemers in de groep kunt hebben. Deze helmen zijn dus interessant voor grotere groepen.

Dankzij de ingebouwde speakers blijven je oren vrij. Je kunt het omgevingsgeluid (verkeer) prima blijven horen. Met het gepatenteerde ‘Advanced Noise Control’ techniek wordt het omgevingsgeluid weggefilterd zodat alleen de spraak overblijft.

LET OP: wil je kunnen praten met fietsmaatjes die al een Sena Bleutooth helm hebben, dan moet je ook voor een Bluetooth helm kiezen. De EVO helmen zijn niet te koppelen met de niet EVO modellen. Je leest bij de EVO helmen wel dat ze over Bluetooth beschikken, maar dit is alleen om je telefoon te verbinden.

 

 Sena Utility App

Wanneer je Sena R1 gekoppeld is met je smartphone, kun je de Sena Smartphone App (iPhone en Android) installeren. Met de Sena Smartphone app configureer je de Sena R1 naar jouw wensen en je kunt de snelstartgids gemakkelijk raadplegen. Daarnaast kun je gebruik maken van de RideConnected App. Door deze app te gebruiken kun je verbinding maken met gebruikers waar ook ter wereld, zolang je telefoon maar beschikt over een internetverbinding.


 


Praat met mede-fietsers met Group Intercom


Bluetooth koppeling met je telefoon


Bescherming en comfort voor onderweg

Sena Evo Modellen

Meer weten over de verschillende modellen, neem contact met ons op. Door de 3 makkelijk bedienbare knoppen aan de zijkant van de helm kun je het volume aanpassen, een intercomgesprek starten of stoppen, of een telefoongesprek aannemen. Voor maximaal bedieningsgemak is het mogelijk om het systeem uit te breiden met een afstandsbediening.

Bezoek website Sena Smart Helmen