Kinderfiets Test Frog Bikes

 

TEST

Frog 62
SNELLE LICHTGEWICHT
Prijs € 370,-
Gewicht 9,62 kg
Info frogbikes.nl

Het Britse Frog Bikes doet niets anders dan kinderfietsen maken. Een echt specialist dus en dat zie je aan de Frog 62. De opvallende kleur valt in de smaak en vanwege z’n relatief lage gewicht en gemakkelijke bediening (1×8-aandrijflijn met duimschakelaar) rijden ze er graag op.

De 24×1.75” banden lijken smal in vergelijking tot die van de andere testfietsen, maar dat blijkt geen enkel bezwaar. Omdat kinderen weinig wegen kunnen ook deze smalle bandjes in het bos met een lage druk gereden worden, zonder gevaar voor stootlek.

Ondanks dat de Frog 62 net als de andere fietsen in deze test 24 inch wielen heeft, valt de fiets nogal klein, onder andere omdat vanwege de vaste voorvork en de korte balhoofdbuis het stuur veel lager zit dan bij de andere testfietsen, waardoor de zit al snel (te) sportief wordt. Het loont daarom voor kinderen vanaf acht à negen jaar de moeite de Frog 69 te proberen, die op iets grotere 26 inch wielen rolt en een rechtere zit plus een iets breder stuur heeft.

Frog biedt keuze uit zeven verschillende kleuren (!) en kopers krijgen – heel attent! – gratis een extra set banden (zonder noppen) en een paar spatborden geleverd.

+ Laag gewicht
+ Doordachte opbouw
– Stuur zou voor mtb-gebruik breder mogen

Olivier (9)

“Die groene is voor mij!
Hij trapt lekker licht en gaat heel snel. Ik kan zelfs mijn broer bijhouden!”

 

 

 

 

0 replies on “Kinderfiets Test Frog Bikes”