BLACK IRON HORSE is waar duurzaamheid, kwaliteit en slim design elkaar ontmoeten. Zij streven ernaar om de beste bakfietsen op de markt te produceren zonder concessies te doen aan de esthetiek. Ze gaan tot het uiterste om eenvoudige functionele ontwerpen te maken die minimaal onderhoud vergen. Met een fiets van BLACK IRON HORSE wordt rondreizen een plezier voor zowel jou als het milieu.

Met een bakfiets van BLACK IRON HORSE vervoer je jezelf, je gezin en de zwaarste goederen met minimale fysieke inspanning. Elke keer dat je op het zadel stapt, weet je dat je een duurzame keuze maakt zonder concessies te doen aan comfort of uiterlijk.

 

Black Iron horse – Pure Pleasure

 


THE PONY is een gouden winnaar van de Grands Prix Du Design in de categorie industrieel en productdesign. Dit is de tweede prijs die THE PONY wint na het ontvangen van de IF Design Award in 2020.

Op dit moment zijn we in de running om de Grote Prijs IF Design Award 2021 te winnen, die volgende maand wordt uitgereikt.Duurzaamheid, Veiligheid, Deense Kwaliteit

We gebruiken 100% gerecycled plastic om onze bakfietsen te maken. Alle BLACK IRON HORSE-frames en bakken worden in Denemarken vervaardigd met materialen uit Noord-Europa, waardoor transportemissies worden verminderd en de lokale economie wordt ondersteund.

Elke bakfiets die we produceren, wordt door ons deskundige team in onze werkplaats in Kopenhagen geassembleerd, zodat elke fiets voldoet aan onze hoge veiligheids- en kwaliteitsnormen. Onze aandacht voor detail en streven naar perfectie is ongeëvenaard en is gedurende 25 jaar aangescherpt.

 

 

Historie

De naam BLACK IRON HORSE is geïnspireerd op de 18e-eeuwse taverne “Sorte Hest”, precies waar onze winkel en werkplaats nu is gevestigd. Hier ontwikkelde smid Lars Leikier de originele Sorte Jernhest bakfiets. Lars onthulde zijn innovatieve ontwerp in 1998 aan de wereld na twee jaar ontwikkeling, met revolutionaire achterwielbesturing die tot 180 graden draaien en ongeëvenaarde stabiliteit mogelijk maakt. Dankzij Lars werd de wendbaarheid niet meer bepaald door het gewicht van de lading.

Fast-forward naar vandaag, BLACK IRON HORSE heeft het originele ontwerp gemoderniseerd om het zo gemakkelijk en veilig mogelijk te maken om te rijden.

Bezoek website Black Iron Horse