Achielle

Achielle staat voor lokale handgemaakte fietsen met een klassieke uitstraling en hedendaagse afwerking.

Het gamma bestaat uit stadsfietsen, kinderfietsen, limited editions and e-bikes. In tegenstelling tot de meeste andere fietsen op de markt, wordt iedere Achielle nog volledig in één atelier gemaakt: van buis tot volledig afgewerkte fiets. Als één van de weinige producenten maakt
Achielle nog alle stalen frames volledig zelf, ook het (poeder)lakken en de volledige montage gebeurt door eigen vakmannen. Hiervoor gebruikt dit derde generatie familiebedrijf de ervaring opgedaan sinds 1946.


Iedere Achielle wordt op bestelling gemaakt. Je kiest je model en van daaruit begin je te ontwerpen. Je kiest wat er wel op zit en wat er niet op zit. Je start met het kleur of je kiest er meerdere. Maar ook het aantal en type versnellingen, het soort remmen, de kleur van de banden, het zadel tot zelfs de kleur van de ketting kan je zelf bepalen. Via de Achielle configurator kan je alle mogelijkheden bekijken en vergelijken. De Achielle dealers helpen je graag verder om alle details te bespreken.

Eenmaal je fiets besteld, begint Achielle hem te bouwen, van buizen snijden over lakken tot de volledige opbouw. Enkele weken later kan je je eigen Achielle ophalen bij je dealer. 

Build it yourself
 
Achielle gebruikt waar mogelijk de beste Europese onderdelen zoals Brooks, Lepper, Van Schothorst, Rigida, Hebie, Steco, AXA basta, Humpert, Thun, Spanninga, Mach1,…

Een Achielle is dus niet enkel “Made in Europe”, maar “made, built and assembled in Europe”. Daarom dus dat een Achielle echt een fiets van bij ons is! Deze inspanning wordt beloond met het ‘Handmade In Belgium’ label, ‘Creatief Ondernemer van het jaar’, ‘Ambachtsman van het jaar’ en ze hebben de ‘Trends Business Tour’ gewonnen.
 

Bezoek website